Sète (fake) baywatcher..

I know Sète from one of my team at the office, who used to study in Montpellier. He said that I should go there if I love the port, fishing village and stuff. OMG. I adore them! The port and fishing village always excite me. I was once told that I was a bohemian and used to live by the mediterranean sea and my house was not far from the port, where I transport coffee (hence explains my deep interest of sea, port, style and coffee…).

There are two ways to go to Sète from Montpellier, by train (intercity train, costs only around 8 euros one way, around 30 min trip), or by bus. But the bus is rather far, I had to reach the bus station from the other way of the tram line. And my rental apartment was only 5 min walking from the main train station, so I think that was the easiest way.

I got the early train ticket (and surprisingly I was early for the train, that never occurred to me:p), but the thing is there was fire accident at Lunèl, one city that is in my train line (direction Bordeaux), so everything was postponed…..and after 3 hour of waiting frustration, the train was canceled.

This was quite the first time I got early and bought the ticket just to be efficient. Had I been late or last minute as usual, I’d know that the train got held up and I wouldn’t have bought the ticket and bought the bus ticket right away….

Bref. Under the 36 degree heat,  I rushed to the tram line 2 from Place de la Comédie to Sabines, and there I waited for another hour for the bus to come…And finally, the bus number 102 that costed only 1,6 euros came and hopppppp, I was on the way and one hour later I arrived by the port of Sète! Yayyyyyy

My reflex was always go to the tourism office to get information on how to get around, and how to get to the beach. The information was not too sufficient, Continue reading “Sète (fake) baywatcher..”

Advertisements

Phuket Run-100K

Phuket – place to start island hopping

…setelah menyuruh supir taxi ngebut ke bandara Suvharnabhumi dengan kecepatan agak maksimum (ngeri juga kalo speedometer nya pol), sambil dimbombardir dari gang di Jakarta yang memantau dimanakah terminal Air Asia untuk ke Phuket yang juga sibuk nanya “ udah masuk tol kedua belom?” dan gue menjawab dengan dodol “ha, emang ada gerbang-gerbang lagi ya?” dan tim Jakarta pun frutasi sambil ngirim doa semoga kita gak ditinggal pesawat malem itu. Whilst one friend at Terminal 1 was pushing her luck so that we could directly go to boarding gate, and didn’t have to check in (itu lah gunanya online check in!) and waited for us in front of the gate. Blackberry gue yang batrenya sekarat itu untungnya masih bisa berguna sampe detik-detik terakhir (literally!) dan akhirnya kita sampe di terminal 1 dan ketemu temen gue disana (dan blackberry gue mati lah dia), dan lari sambil bawa backpack (bagus..gue Cuma bawa 1 backpack kecil ini) dan teriak-teriak “permiiisiiii permisiiiii s’cuse meeeeee air panas niiiiiiii” dan..gak ketinggalan pesawat. Dan gue bisa pipis dengan tenang.

Lesson learnt:  online check in selalu membantu, bawa lah backpack (punya gue malah ada rodanya jd bisa diangkut lari atau digeret), sebarlah teman dimanapun untuk bantuin dalam hal informasi, dan duit, walaupun bukan segalanya, dalam hal itu adalah SEGALANYA.

Karena sampe di Phuket malam hari, dan agak susah nyari taxi dari bandara, akhirnya kita booking mobil via internet ke hotelnya. Kalo gak salah pre-booking mobil itu costs us around 700 baht. Agak mahal sih, tapi well, toh kita bagi 3 orang. It’s ok lah ya. Tempat kita nginap adalah Squareone (www.squareone.com), harga kamar nya gak beda sama di Khaosan, 1100 baht per malam untuk ber 3. Hotelnya termasuk hotel butik kecil, ada kolam renangnya juga (yang kita bilang sebagai “mayan, ada tempat ngerendem badan sama kaki”), ada kafe kecil untuk bikin kopi atau teh (air gratiiiis), mau beli disana juga murah meriah. Kamar kita ada di lantai 3 dan gak ada lift, jadi mayan deh naik turun kalo mau ngapa-ngapain, ukurannya cukup gede (1 queen size dan 1 single bed), kamar mandi di dalam dan bagus, ada jendela (penting loh…buat jemur-jemur hihihihi stories